פענוח בדיקת מטכולין לבדיקת תיפוד ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/07/2019 | 14:19 | מאת: גדי

שלום בן 41,בשל קשיי נשימה גם במאמץ וגם במנוחה בוצע בדיקת מטכולין בה נרשם ש PC20= 2.61 MG/ML, לאחר שאיפת 4MG מהחומר ה CHG% יצא מינוס 41 אחוז לאחר מכן ניתן 4 שאיפות של ונטולין שלאחריהם ה CHG% יצא 0. האם בהתאם לנתונים הבדיקה יצאה חיוביות לאסטמה? ומהי חומרתה בהתאם לנתונים. תודה

שלום, כן. מדובר באסתמה עם תגבותיות יתר בינונית. בכל זאת, עדיין יתכן שמדובר באסתמה קלה בלבד וזה נקבע לפי התלונות והתגובה לטיפול.

מנהל פורום מחלות ריאה