דלקות ריאה חוזרות ואסטמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/07/2019 | 01:46 | מאת: אבירם

שלום. שואלת לגבי בני, בן 8, אסמטי. בחורף חלה פעמיים בדלקת ריאות בטווח של חודש וחצי. בפעם הראשונה היה מאוד קשה להיפטר למרות סוגים שונים של אנטיביוטיקה, עד כדי זריקות. כעת לפי צילום חזה שוב דלקת ריאות. אני מודאגת עד מאוד. איך ייתכן? האם חלילה יש משהו אחר שלא מגלים? בדיקות דם מאפריל היו תקינות, אם כי לא מעמיקות / מגוונות מדיי... יש לנו תור למומחה ריאות בעוד כחודש. אני רוצה לציין גם כי הילד סבל בילדות מאסטמה של העור והוא מקבל אטנט, תחליף רטלין. לפי תחושת הבטן שלי כל הדברים קשורים... האם יכול להיות? מוכר? סליחה על מבול השאלות, אשמח לקבל הכוונה. תודה.

שלום, אני אמנם לא מומחה לילדים אבל דלקות חוזרות זה לא משהו נדיר בילדים, לא כל מה שאומרים דלקת לפי צילום זה אכן דלקת ריאות משמעותית. נראה לי שרופא הריאות יבדוק ויכוון אתכם להמשך. במידה שמדובר באסתמה ניתן יהיה לתת משאף לטיפל.

מנהל פורום מחלות ריאה