מחלת Nsip עם דיפוזיה נמוכה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/06/2019 | 16:48 | מאת: דליה שרון

לאחר שנפרדנו בצער רב מאשת הנשיא יש לי שאלה. אני חולה במחלת NSIP עם דיפוזיה 41 שאנו יודעים שהיא נמוכה. מטופלת בסטרואידים 10 מיליגרם. האם התדרדרות במחלה מובילה למחלת פיברוזיס ריאתי? מה אוכל לעשות כדי להאיט את המחלה ואולי גם לעצרה. תודה

שלום, NSIP בגדול היא מחלה עם מהלך יותר טוב מפיברוזיס ריאתי אידיאופתי שהיה לפי הפירסומים לגב' ריבלין. אני מציע לך להמשיך מעקב ובמידה שיהיה שינוי בתפקודי הריאות ניתן לחזור על סיטי או לשקול טיפול אחר. כיוון שלעיתים גם מחלה כמו NSIP מתקדמת לפיברוזיס.

מנהל פורום מחלות ריאה