פענוח סיטי ריאות , אשמח לעזרתך

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/05/2019 | 13:00 | מאת: יולי

שלום רב אני חולת לופוס ובחצי שנה האחרונה החלו לי קשיי נשימה בכל מאמץ ולעיתים במנוחה, הופנתי לכמה בדיקות כמו תפקודי נשימה שיצאו תקינים ומבחן מאמץ מורחב שהראה נשימה רסטרקטיבית, בעקבות זה עשיתי סיטי חזה לשלילת ILD התור שלי לראומטולוג ולרופא ריאות רחוק ואשמח אם תוכל להסביר לי את הפענוח חשוב לציין כי לפני 10 שנים עדיתי סיטי חזה שיצא תקין לחלוטין פענוח: אין עדות לתפליטים פלאורלים לא הודמו קשריות לימפה בבית שחי האאורטה ברוחב רגיל לא הודגמה לימפאדנומה הלב ללא סטיות, פריקרד בעובי תקין כלי דם ריאתיים ברוחב וחלוקה רגילים בשדות הריאות : בחלקים העליונים נראה אוורור תקין התעבות מינימלית מקומית של הפלאורה בRLL ומוקדים זעירים תת פלאורלים בבסיסי הריאות-לא ספציפיים אשמח לדעת אם זה יכול להעיד על בעיה תודה רבה

שלום, הסיטי סהכ כמעט תקין. מציע לבקש גם בדיקת אקו לב להשלמת הבירור.

מנהל פורום מחלות ריאה