מוקד היפודנסי- עזרה בפיענוח בבקשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/04/2019 | 12:16 | מאת: יוסי

שלום בן 62 עשיתי סיטי חזה ולהלן התוצאות- לא הודגמו לימפה מוגדלות בבתי השחי, במיצר או בשערי הריאות כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי לא הודגמו תפליטים פלאורליין דו״צ פרנכימת הריאות ללא תסנין או תהליך מוקדי שינויים אימפזמטים קלים בשתי הריאות פסים אטלקטטים בבסיסי הריאות קנה הנשימה והברונכוסים פתוחים מעבר חזה בטן-אדרנלין תקינים מוקד היפודנסי בגודל 1.5 ס״מ בסגמנט 1 צמוד לivc- לקורלציה עם US מהו מוקד היפודנסי? היכן נמצא האיזור הזה בדיוק בגוף? הסיטי חזה נעשה בנוסף לסיטי צוואר בגלל הרגשת גוף זר בגרון שגורם לכחכוח ובעצם הסיטי חזה היה ״על הדרך״. בסיטי צוואר הכל יצא תקין. יכול להיות איזשהו קשר בין הדברים? חשוב להדגיש שאינני הרגשתי ומרגיש שום דבר באיזור החזה. וגם בצילום חזה הכל יצא תקין מלבד ״ניפוח יתר״. האם יש לי ממה לחשוש?? אני לחוץ מאוד בבקשה עזרתך תודה

שלום, לפי הבנתי מדובר בממצא בודד בכבד שהוא קרוב לוודאי שפיר ואינו מסביר את התלונות שלך. אולטרסאונד יכול לעזור באיפיון הממצא הנל. לגבי הריאות לא מתוארים שינויים משמעותיים.

מנהל פורום מחלות ריאה