אסטמה יכולה לחלוףףף?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/03/2019 | 03:39 | מאת: נירו

היי אובחנתי כאסמטי כרוב הסיכויים לפני שנתיים וזה ממש מבאס אותי ואני בן 19 כרגע התחיל בגיל 17 בערך יש מצב שזה יחלים או שכבר אין סיכוי להחלמה מזה ?

שלום, הנטייה קיימת כנראה אצלך אבל יש בהחלט סיכוי שהתלונות של המחלה יחלפו. יש הרבה חולים שאובחנה להם אסתמה וכעבור זמן עם טיפול התלונות חלפו ויש כאלה שזקוקים רק לטיפול לפי צורך במשאף לעיתים נדירות.

31/03/2019 | 11:54 | מאת: נירו

היי דוקטוטר תודה על תשובה זריזה אבל האם אסטמה מתבטאת רק בצפצופים כי לפעמים אני עם קשי נשימה ובכל זאת לא שומע צפופים וישלי גם 16 נשימות בדקה שהבנתי שזה בנורמה האם יכול להיות שזה גם בראש שלי ? וכביכול הבנתי שנגיד אצל ילדים הריאות מתפתחות וזה עובר הריאות יכולות בגיל שלי עוד להחלים ולהתפתח או שזה תמיד יהיה קיים אצלי? תןדה מראש וסליחה על אורך ההןדעה אני פשוט במצב רע וקשה לי

שלום, אסתמה יכולה להתבטא רק בציפצופים אבל כמו שכתבתי התלונות יכולות לחלוף עם הזמן והטיפול. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות ריאה