קוצר נשימה וליחה שחורה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/03/2019 | 12:47 | מאת: בר

שלום ד"ר, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מקוצר נשימה. אין לי ספק שהעובדה שאני מעשנת לא תורמת ואף אולי גרמה לבעיה , יחד עם זאת, ירדתי משמעותית בכמות הסיגריותש אני מעשנת ביום (ירדתי בחצי) ולאט לאט יורדת עוד ועוד באמצעות מעבר לסיגריה אלקטרונית עד הפסקה מוחלטת. אספר רקע קצר: אני בת 29, אין לי עבר של חולי וכדומה. תפקודי ריאות לפני כ5 חודשים יצא תקין, סי טי ורנטגן יצאו תקינים. יחד עם זאת........ זה לא עובר. נמאה לי בצקת בוושט, עקב רפלוקס. יחד עם זאת... אני מרגישה לעיתים כאבים בבית החזה, אינני יודעת אם זה נובע מנשימות עמוקות שאני לוקחת וזה גורם לתפיסה של שריר מסוים, או שזה כאב שבאמת זקוק לבדיקה. הופניתי לגסטרואנטרולוג להמשך בדיקה אבל אני חוששת. אני גם משתעלת ליחה שחורה, שאני מעריכה שקשורה לירידת כמות הסיגריות וחזרה לפעולה של חלק ממערכות הסינון של הריאות... אבל לכל חבריי שהפסיקו לעשן לא היה מצב של ליחה שחורה. אני ממש מודאגת... אני בקושי מצליחה לעשות כושר בדופק גבוה כי אני נחנקת, כאילו הגרון שלי נחסם ואין לי אוויר... פרסמתי את השאלה גם בפורום אא"ג, אך אשמח לחוות דעת של רופא ריאות.

04/03/2019 | 12:48 | מאת: בר

יש גם לציין שאני מעשנת כ-6 שנים.

שלום, רפלוקס יכול לגרום לליחה בכל מיני צבעים והטיפול בתרופות נגד חומצה ומעקב רופא גסטרו. עישון גורם לברונכיטיס כרונית והעובדה שהפסקת לעשן תעזור. זה שהסיטי תקין מראה שאין לך מחלה מסוכנת ואני מאמין שזה יעבור.

מנהל פורום מחלות ריאה