שאיפת גרגר אורז מבושל ...

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/03/2019 | 15:56 | מאת: דור

שלום דוקטור אני בן 24 במהלך ארוחת צהריים לפני חצי שעה הרגשתי שאני שואף גרגר אורז בזמן דיבור ולאחר מכן השתעלתי כדי להוציא אותו .. קראתי קצת על גופים זרים שיכולים להשאר וליצור בעיות לאחר זמן מסוים ושבאותו רגע הכל יכול להראות בסדר.. 1.האם נראה לך שאני צריך לבדוק משהו? 2.האם אורז מבושל מהווה סכנה בכלל גם אם כן נכנס? תודה מראש.

שלום, 1. רוב הסיכויים שהגרגר יצא עם השיעול. אם אתה לא משתעל מאז לא צריך לעבור בדיקות נוספות. 2. אם אורז נשאף לריאות ולא מתפנה יכולה להיווצר דלקת ריאות. לרוב לא מדובר בגרגר אחד אלא בכמות של אוכל שנשאפת. זה לא משנה אם הוא מבושל או לא מבושל.

מנהל פורום מחלות ריאה