מחלת boop לא עוברת / חוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/02/2019 | 17:56 | מאת: מאיה

שלום רב. אימי, בת כ 70, אובחנה לפני 8 חודשים עם מחלת boop. היא סבלה ממה שנראה כמו דלקת ריאות במשך כ 3 חודשים ללא תגובה לאנטיביוטיקה. נעשו בדיקות רבות - ct, צילומי חזה, תפקודי ריאות.. נראו תנינים, בכל פעם בצד אחר של הריאות, כשאחד נעלם, השני חוזר.. לאחר שהבינו כי ככל הנראה מדובר ב boop היא התחילה טיפול סטרואידים שהביא לשיפור. בבדיקות הדם לא נראה תהליך דלקתי וצילומי הריאות היו נקיים. לאחר 8 חודשים של טיפול סטרואידים החלו להוריד את המינון בצורה הדרגתית. לאחר ההורדה האחרונה אימי חוותה שוב קוצר נשימה, שיעול ולאחר צילום חזה נראה שיש שטב תסנינים ועדות לדלקת. כרגע העלו שוב את מינון הסטרואידים. חודש לפני כן, צילום ריאות תקין. האם זה אומר שהיא לא מגיבה לטיפול? ותצטרך להישאר על סטרואידים לכל חייה? או האם יש עדיין סיכוי שהמחלה תעבור לגמרי עם מתן של סטרואידים בשנית? קצת מודאגת.. תודה על תשובתך.

שלום, יתכן שהיא תשתפר עם סטרואידים שוב אל שכעת הירידה המינון תהיה איטית יותר. יש אפשרות לשלב תרופות שמשמרות את המצב גם לאחר הפסקת הסטרואידים. לעיתים יש צורך בהמשך סטרואידים באופן כרוני אבל לרוב ניתן להסתפק במינון נמוך ונסבל.

מנהל פורום מחלות ריאה