חשד לתפליט פלאורלייי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/02/2019 | 22:37 | מאת: דנה

בת 45 סובלת מיל"ד. עד לפני חודשיים הייתיעם דלקות ריאות חוזרות צפצופים וחירחורים כמעט קבועים במשך 8 חודשים כשניתן אנטיביוטיקה יש הקלה וחוזר חלילה. ב צ. חזה ראו הצללה אחרי חודש בסיטי הצללות נוספות וגרנולומות 4מ"מוציסטה בפריקארד ...הרופא אמר חשד לברונכיאקטזיס לפי רופא ריאות. עכשיו חודשיים כמעט ואין שיעול אבל יש דקירות בחזה ולפעמים הכאב כמו של נשימה נתפסת שמשתחרר אחרי כמה שניות. עשיתי אקו לב ובתשובה התגלה אי ספיקה קלה ביותר. אבל צויין תפליט בסמוך לפרוזדור הימני כנראה פלאורלי!!!! האם זה יכול להיות הציסטה שבפריקארד??? והאם זה יכול להיות סרטן??? אודה על תשובתך

שלום, יכול להיות שמדובר בציסטה פריקרדיאלית. לא סביר שמדובר בסרטן אבל צריך לראות הסיטי במרפאת ריאות ולהחליט על מעקב, טיפול או דגימה בהתאם לממצאים.

מנהל פורום מחלות ריאה