התייעצות בנוגע לבדיקת סקר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/02/2019 | 20:10 | מאת: מיכאל

שלום, אני בן 55 עישנתי 7 שנים עד גיל 27 מגיל 35 ועד גיל 53 כקופסה ביום, סהכ כ26 שנה האם יש איזושהי בדיקת סקר לסרטן ריאה שמומלץ לי לעשות? האם בדיקת ct כבדיקת סקר לא חושפת אותי לקרינה גבוהה שתזיק? מה לגבי mri תודה

שלום, המחקרים שבדקו יעילות של גילוי מוקדם של סרטן ריאה בדקו אנשים עם 30 שנות חפיסה שזה מעט יותר מהמצב אצלך. ימצד אחד יש סיכוי למצוא סרטן בשלב מוקדם אולם מצד שני אפשר למצוא דברים שפירים שמפחידים וגורמים לבירורים מיותרים. הסיטי שנעשה לצורך זה הוא בקרינה נמוכה ולכן זה לא מסוכן. Mri לא מראה טוב את הריאות ולא מקובל כבדיקת סקירה.

מנהל פורום מחלות ריאה