שאלה על מינון אינהלציות...

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/02/2019 | 11:26 | מאת: מלכישוע

שלום, לאחרונה האסטמה שלי אינה מאוזנת. רופא ריאות המליץ לי על משאף רלבר במינון הגבוה, אך אני חושד שהאבקה שבו גורמת לי לגירוי בגרון ואני מעדיף אינהלציות. התור הבא שלי לרופא ריאות הוא רק עוד חודש וחצי. האם ניתן להמשיך לעשות אינהלציות במינון הבא פעמיים ביום: פליקסוטייד 2מג/2מל אמפולה אחת אירובנט 1 מל לחילופין ונטולין 0.5 מל מי מלח 0.9 במינון 1.5 מל אני רגיל לעשות אינהלציות כאלה לתקופות של שבוע שבועיים ומעולם לא עשיתי יותר.

שלום, אפשר להמשיך באינהלציות כי סה"כ התרופות שבהם דומות לתרופות שבמשאף. המשאף יותר נוח ויותר יעיל. אני מציע שתבקש מרופא המשפחה מרשם למשאף אחר במקום הרלבר. האפשרויות הן: פוסטר, פלוטיפורם, סרטייד, סימביקורט או דואורספ, עדיפות למה שהשתמשת בעבר והיה לך טוב.

מנהל פורום מחלות ריאה