קשרית ריאתית בבדיקת CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/01/2019 | 19:59 | מאת: שיינה

אני חולת אסטמה. בבדיקת CT נמצאו קשרית ריאתית בקוטר 0.5 ס"מ וקשרית ריאתית בקוטר 0.2 ס"מ. רופא מפענח המליץ על מעקב ואילו רופא ריאות אמר שבגלל שאיני מעשנת אין לממצא משמעות ואין צורך במעקב. אשמח לדעתך.

שלום, זה קצת גבולי וללא בדיקה יסודית לא הייתי רוצה להכריע. בגדול, כמה שהקשרית קטנה זה מלמד על אופי שפיר. קשריות עד 4 ממ לא מצריכות מעקב אם אין גורמי סיכון. 5 ממ זה גבולי.

05/02/2019 | 00:39 | מאת: דוד

האם לא ניתן לבצע מעקב אחר קשריות חשודות באמצעות LDCT או MRI?

מנהל פורום מחלות ריאה