צריכה פיענוח סיטי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/01/2019 | 08:11 | מאת: אשר

אני בת 18 ועברתי ניתוח באחרונה שהסתבך ונוצר פנומאתורקס ספונטני בריאות לאחר חודשיים נשלחתי לסיטי ריאות ורשום לי: הודגמו שינויים פיברוטים קלים בפסגות עם (בי.אל.אי.בי זעיר בקוטר כ-6 ס"מ בפסגה מימין. ובנוסף , מוקדים זעירים תת-פלאורליים בפריפריה דו צדדי ממצאים בלתי ספציפיים . מזה אומר?

שלום, BLEB פרושו בועה בריאה. אני מניח שמדובר ב 6 מ"מ ולא 6 ס"מ. במידה שזה הגודל ניתן להסתפק במעקב. במקרה שיש בולה גדולה לפעמים יש צורך בניתוח למנוע פנוימוטורקס חוזר.

מנהל פורום מחלות ריאה