עישון נרגילה והשפעותיו על הריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/12/2018 | 22:21 | מאת: מיקה

ד"ר שלום רב בן זוגי בן כ30 ומעשן נרגילה כמעט מדי יום, לעיתים גם למשך שעה. מצד שני הוא ספורטאי ובריאותו תקינה ולכן כל פעם שאני מנסה לגרום לו להפסיק הוא טוען שהוא לא מכניס את העשן לריאות אלא מוציא החוצה ושבריאותו וכושרו הטוב מוכיחים שאין בעישון סכנה. אשמח להתייחסותך לנושא וכן לבדיקה רלוונטית שהוא יכול לעבור בשביל לבחון האם נגרם נזק עד כה.

שלום, עישון נרגילה הוא בהחלט מסוכן לא פחות ואולי אף יותר מעישון סיגריות. אני מפנה אתכם לאתר של האגודה למלחמה בסרטן בקישור הבא: https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?pageid=6521 כדי להיבדק מומלץ לבצע תפקודי ריאות והערכה אצל רופא ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה