שאיפת מזון וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/12/2018 | 19:41 | מאת: דניאל

שלום, לפני כשבוע וחצי אכלתי מאכל עם אורז ובשר, בזמן אכילת המאכל שאפתי גרגיר של אורז/בשר והתחלתי להשתעל. לא הרגשתי לגמרי שהגרגיר יצא מקנה הנשימה אבל השיעול לאט לאט נרגע. אני חולה אסטמה, ולוקח משאף כפעם בחודש או חודשיים לפי הצורך. מאז אותו מקרה התחלתי להרגיש קוצר נשימה וננאלצתי לקחת משאף כפעם ביום, דבר שלא נורמלי לאסתמה שלי. עשיתי צילום רנטגן ריאות וכמובן שלא ראו כלום. הייתי אצל מומחה ריאות, שבדק את הריאות ואמר שהכל נשמע תקין. אמר לי שאם זה לא יעבור בימים הקרובים עלי לבצע ברונכוסקופיה כדי לבדוק האם ישנה חתיכת מזון בריאות שלי. חוץ מקוצר הנשימה ושיעול מאוד קל, אין לי אף תסמין אחר כמו חום או ליחה. האם יש חובה לבצע את הברוכנכוסקופיה ? כיוון שזה תהליך פולשני שאני מעדיף להמנע ממנו. ואם אעשה אותו, מה הסיכוי שימצאו את חתיכת האורז ? הרי יש אינספור פיצולים בריאות, ואין דרך לדעת היכן הוא יהיה. תודה והמשך יום טוב

שלום, לרוב גרגיר אורז לא דורש ברונכוסקופיה ויתכן שיצא לבד עם השיעול או הליחה, מה גם שאנחנו לא בטוחים שאכן שאפת אותו. מציע להמתין ולעשות ברונכוסקופיה רק אם אין שיפור במצב בשבועיים הקרובים.

מנהל פורום מחלות ריאה