פענוח בדיקת (הדמיית) CT ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/11/2018 | 19:16 | מאת: אורה

בחלון ריאה הודגם אזור של ציור אינטרסטיציאלי רטיקולו-נודולרי ב- LLL, ידוע ללא שינוי שינויים פיברוטיים ופולמונריים בליווי תמטים תת סגמנטלים בלינגולה, לציין החמרה משמעותית לעומת הבדיקה הקודמת. מוקד של ציור אינטרסטיציאלי גס בליווי מוקדים זעירים המתמזגים אחד עם השני ב- RUL, בהחמרה לעומת בדיקה קודמת מוקד נוסף של ציור אינטרסטיציאלי רטיקולו-נודולרי ב- RLL פארה ורטברלי ממצא חדש. סיכום: ממצאים ראתיים כמתואר, בלתי ספציפיים, לציין החמרה מסויימת לעומת בדיקה קודמת להמשך בירור פולמונולוגי ומעקב הדמייתי

שלום, הנ"י יכול להיות משני לדלקת ריאות אולם יש לשקול ביצוע ברונכוסקופיה לאבחנה ברורה.

מנהל פורום מחלות ריאה