שיעול כרוני עד כדי הקאה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/11/2018 | 20:22 | מאת: בן

לחברה שלי התחיל לפני כ5 שנים (לא במדויק) שיעול כרוני שמלווה אותה מעונת המעבר לאורך כל החורף , שיעול רציני שבו יש לה קוצר נשימה מלחיץ ולעיתים קרובות מגיע לידי הקאה. כמובן היינו במיון ואצל מומחה שאחראי בדיקות טען שיש לה אסתמה סמויה ורשם לה משאף וכדורים שכמובן לא עזרו (לטעמי אף משנה לשנה מצבה מחמיר) היא ניסתה גם סטרואידים וכלום לא עזר. אנחנו ממש נואשים לפתרון לא הגיוני שיש לה מחלה שאף אחד לא יודע לאבחן ולטפל. ממש אשמח לעזרה בנושא! יכול להיות שהופיע לה שיעול באמצע החיים משום מקום? הדבר היחידי שלדעתי השתנה בתקופת הזמן הזאת (אנחנו לא זוכרים במדויק מתי היא התחילה לנטול אותם) זה נטילת גלולות שכל אחת לוקחת ולא מצוין שיש תופעת לוואי כזאת במיוחד לא שמתחילה בחורף ..נשמח למענה זריז!

שלום, אלרגיה ואסתמה זו בהחלט אפשרות סבירה ולפעמים יש צורך בטיפולים נוספים אם המשאפים לא עוזרים. גלולות לא גורמות לשיעול למיטב ידיעתי. אני ממליץ על בירור במסגרת מרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה