פענוח בדיקת סריקת חזה עקב בירור עיבוי צידר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/11/2018 | 18:10 | מאת: יעל

פענוח של בדיקה עם חומר נגודי:מבנה תקיןשל הגומחות העל ברחחיות ,בתי השחי , המיצר ושערי הריאות.קשריות קטנות במיצר ובשער מימין בקוטר עד 7 מ"מ ציר קצר. בריאות מודגמת פרנכימה שמורה.שינויים דפנדנטיים קלים באספקט אחורי של הריאות דו"צ.שינויים אמפימטיים קלים בפסגות. הלב,פריקרד ופלוירה שמורים. אדרנלים תקינים.טחול אינו מודגם וזאת עקב כריתה מהילדות.הסתיידויות מסולסלות במיטת הטחול,יתכן בכלי דם.טחולון קטן/קשרית בסמוך. בחלון עצם אין עדות להרס גרמי.שינויים נוונים בע"ש תחתון. רציתי לדעת מה המשמעות של התשובה ? אודה לתשובתך

שלום, לפי הנכתב אין בעיה של עיבוי צדר. הממצאים שנכתבו ובעיקר השינויים האמפיזמטיים לא בהכרח משמעותיים והדבר תלוי במידת החומרה שלהם. דבר זה ניתן להעריך בעזרת תפקודי ריאות.

18/11/2018 | 20:37 | מאת: פענוח בדיקת סריקת חזה עקב בירור עיבוי צידר

האם חלילה מדובר בסרטן ?

לא

מנהל פורום מחלות ריאה