פענוח ניתוח צילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/11/2018 | 16:34 | מאת: ארז

אימי בת 84 ביצעה צילום חזה אתמול כתוצאה מכאבים השכמה בצד ימין. הממצאים עיבוי של דפנות סימפוניות דו צדדי בריאות ללא שינוי לעומת צילום מיום 12 יולי 2018. רושם להצללות קטנות מוקדיות בבסיס ריאה שמאלית. מה המשמעות של התוצאות תודה רבה

שלום, הממצאים יכולים להתאים לדלקת ריאות, במידה שיש תלונות של שיעול וליחה הייתי ממליץ לקחת אנטיביוטיקה ולחזור על צילום ביקורת כעבור חודש וחצי. במידה שאין תלונות מתאימות הייתי ממליץ לבצע סיטי להמשך הבירור.

מנהל פורום מחלות ריאה