נשימות מוזרות מאוד בלילה מודאגת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/10/2018 | 07:44 | מאת: מלכה

שלום רב רוצה לשתף בדבר תופעה מוזרה אצל בן זוגי המתרחשת בשעות הלילה ומבקשת חווד בהקדם.מודה מראש. בן 38 עוד מעט.מבנה הגוף בנוי כך שהשפה העליונה של הפה קצת יותר עבה וגדולה מהתחתונה.ביומיום מתנהל כרגיל בשעות הבוקר אך כאשר הולך לישון מבחינה במספר תופעות מטרידות. הראשונה-ישן עם פה פתוח כל הלילה או...ישן עם פה סגור אך נשאר חריץ בגודל סיכה בין 2 השפות עליונה ותחתונה והוא משמיע קולות כל הלילה כמו מעין אוויר שיוצא ונכנס....אבל זה מציק וקשה לי להרדם בגלל זה.הוא לא מודע לכך מעירה לו נושם שניה מהאף נרדם והפה חוזר להפתח וחוזר חלילה. שנית.נחירות חזקות מאוד. כשהיה ילד סבל מברונכית סיפסטית שהסתיימה כשהיה נער והרופאים אמרו שלא תחזור. האם יש קשר למחלת הילדות?האם מוכרת תופעה כזאת?האם עלי לדאוג.יש גנטיקה במשפחה שלו למחלות ריאה.איננו מעשן.אביו היה מעשן בעבר. גם בזמן לידתו והפסיק. אני דואגת מאי הנשימה הסדירה ובעיקר מהקולות. הצעתי בעקבות כתבות שקראתי להתהפך על הבטן ולא לישון גב-או לישון צד אבל לא ממש עוזר. מה כדאי לעשות ממה כל זה נובע האם השפה הגדולה יותר מהקטנה מהחריץ אבל אם כן למה ביומיום סוגר פה נושם מהאף והכול בסדר.האם מעיפות כרונית?עובד קשה עבודה פיזית מ5 בבוקר עד 6 ברב...הבחור לא אסמטי ובדיקות הדם תקינות אודה למענכם על כל שאלה מלכה

שלום, יתכן שבן זוגך סובל מדום נשימה בשינה שנגרם בחולשת בסיס הלשון בזמן השינה. ממליץ שיעשה בדיקת שינה כדי לבדוק את הבעיה ולהציע טיפול מתאים.

01/11/2018 | 07:36 | מאת: מודאגת

שלום ובוקר אור מה זה אומר דום נשימה ומה הסיכוי שזה זה? האם זה מזיק?מה סוג טיפול בכזה דבר ואיזה חלילה מחלות אחרות יכולות להווצר? האם יש קשר להוריםמעשנים בזמן לידתו ולגנטיקה רעה ל מחלות ראה אצל הוריו? תודה

מנהל פורום מחלות ריאה