חשש למחלה אינטרסטיציאלית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/10/2018 | 13:43 | מאת: בן

שלום רב, בן 33 לפני כחמישה חודשים, לאחר מספר ימים של שיעול טורדני וחום 38.5, נשלחתי לצילום ריאות עם חשש לדלקת ריאות בריאה שמאל. הצילום הראה 'הצללה באונה תחתונה של ריאה ימין". טופלתי בזינט עם הטבה משמעותית. לא בוצע צילום ביקורת. בתחילת אוקטובר, שוב, לאחר מספר ימים של שיעול וחולשה עלה החום ל 38.5. ניגשתי למרפאה ונשלחתי לצילום נוסף ולטיפול ברוליד. לא ניגשתי לצילום וביצעתי אותו רק 3 שבועות אחרי כיוון שהשיעול לא פסק. בצילום השני נרשם "תת הצללה באונה תחתונה של ריאה ימין". המצב כרגע הוא שאני עדיין משתעל, בשילוב עם נזלת אלרגית. השיעול הינו לח ביום ויבש לקראת הערב. מכר שהסתכל על שני הצילומים אמר שלדעתו לא מדובר בדלקת ריאה אלא במחלה אינטרסטיציאלית. מספר שאלות: האם ממצא של מחלה אינטרסטיציאלית היה נרשם בפענוח? האם תתכן עדיין הצללה 5 חודשים אחרי דלקת ריאות או דלקת ריאות חוזרת באותו המקום? הופנתי למרפאת ריאות אבל אני בחרדה מאוד גדולה בעקבות החשש למחלה אינטרסטיציאלית. אודה לתשובתך.

שלום רב, בגיל שלך פחות שכיח לראות מחלה אינטרסיציאלי שאופיינית בגיל מבוגר יותר. לפעמים בצילום קשה להתרשם ואז מפנים לבדיקת סיטי חזה. מקווה שעד שתעשה את הסיטי הכל יחלוף.

מנהל פורום מחלות ריאה