תוצאות CT ריאה עם גרנולומיות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/10/2018 | 16:36 | מאת: אילת

שלום בבדיקת CT שערכתי לפני כשלושה שבועות נמצאו: "גרנולומיות בודדות בפסגה הימנית ובבסיס השמאלי, שאריות של תסנין סבפלאורלי בבסיס השמאלי, כדי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים ללא עדות להגדלת קשריות לימפה במדיאסטינום. הרחבה בהנרואקטלית לינארית מינימלית בבסיס הימני, מספר קישוריות לימפה אקסילריות קטנות בעיקר מימין. ללא עדות לנוזל פלאוראלי. מה משמעות הגרנולומות? מצרפת את הבדיקה. תודה.

שלום, גרנולומות המתוארות בסיטי הן לרוב עדות למחלה זיהומית ישנה ולא דורשות טיפול.

מנהל פורום מחלות ריאה