חיסון לחולה פיברוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/10/2018 | 20:58 | מאת: יוסי

דר שלום, - לפני שנה המלצת לי לבצע חיסון נגד שפעת וגם נגד דלקת ריאות. כך גם עשיתי. - השנה אמרו לי בקופת חולים שחיסון נגד דלקת ריאות מבצעים כל מספר שנים, לפי הוראות רופא. - שאלתי - מתי לבצע חיסון נגד דלקת ריאות? רקע: אני מאובחן כחולה פיברוזיס IPF FVC - ~75%... ליחה ושיעול ברמה בינונית.... פרט לכך די מרגיש טוב. תודה רבה, יוסי

שלום, חיסון לשפעת מבצעים כל שנה. חיסון פנוימובקס לדלקת ריאות מבצעים פעם אחת למי מהוא מעל גיל 65. למי שקיבל פעם אחת מתחת גיל 65 נותנים מנה נוספת ואחרונה כעבור 5 שנים. קיים חיסון חדש שנקרא פרבנר 13 נגד דחקת ריאות והוא מומלץ למי שיש לו מחלה כמו שלך ואני ממליץ עליו.

מנהל פורום מחלות ריאה