קוצר נשימה שנמשך כבר חודשיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/09/2018 | 05:23 | מאת: דן

שלום רב ד״ר, לפני כחודשיים פניתי לבית החולים בעקבות קוצר נשימתי בתוספת רעד וטכיקרידה. בבה״ח לא מצאו דבר ולאחר בדיקות רבות שביצעתי (תפקודי ריאה, אקו לב, א.ק.ג הולטר, אולטרסאונד דופלר בטן עליונה, בדיקות אלרגיה, בדיקת נוירולוג, בדיקת m.r.i ובדיקות הדם השונות) לא עלה דבר מלבד מבנה בצמוד לקרדיה של הקיבה ו2 מומחים טוענים שככל הנראה מדובר בבלוטת לימפה, אך נקבע תור לגסטרוסקופיה. מספר רופאים אמרו שיכול מאוד להיות שמדובר בהתקף חרדה. התסמינים הרבים שהיו לי במהלך החודשיים האלה מלבד תחושת קוצר הנשימה (כאבי בטן, כאבי חזה, רעד, כאב בסרעפת ובחילות) עברו אך משום מה נשאר באופן חזק וברור הקוצר נשימה הזה. זה מתאפיין בעיקר בנשימות שטוחות וקצרות אבל לפעמים גם מלווה חוסר תחושה בחזה. שאלתי היא האם אני צריך לגשת בחזרה לרופא ריאות בנוגע לזה? יש בדיקות מסוימות לריאות שטרם ביצעתי ועליי לעשות אותם? תודה על מענה

שלום, אם יש שיפור בתלונות הייתי מחכה ומקווה שגם קוצר הנשימה יעבור כמו השאר. אם לא מציע לעשות סיטי של החזה.

מנהל פורום מחלות ריאה