בדיקת נוכחות נוגדנים לשעלת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/09/2018 | 22:38 | מאת: דינה

שלום רב, בבדיקת נוגדנים לעלת יצאו הערכים הבאים: (.*.......) (55.00 -0.00 ) PERTUSSIS IGG 47.40 IU/ML NEGATIVE הקיט בודק TOXIN IGG (PERTUSSIS IGG < 55 IU/ML = NEGATIVE) (PERTUSSIS IGG 55 - 70 IU/ML = BORDERLINE) (PERTUSSIS IGG > 70 IU/ML = POSITIVE) image description *(.........) (10.00 -0.00 ) PERTUSSIS IGA 22.30 IU/ML POSITIVE אני משתעלת מעט (כמו צינון) ויש לי בבית תינוק בן חצי שנה. חוסנתי לשעלת כשהייתי בהיריון והקטן חוסן לשעלת רק פעם אחת. אשמח לדעת האם יש לי שעלת או שערך הנוגדנים גבוה בגלל החיסון שעברתי לפני כ8 חודשים?

שלום, נראה לפי הבדיקה שיש חשד לשעלת חריפה ולכן ה IGA גבוה בעוד שה IGG אינו גבוה עדיין. (מה שמעיד שהחיסון ככל הנראה לא הספיק ואת לא נחשבת מחוסנת) ממליץ לגשת לרופא ולקחת טיפול אנטיביוטי.

מנהל פורום מחלות ריאה