חולדות במקלט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/05/2015 | 19:55 | מאת: הדר

שלום, במקלט בבנין שבו אני גרה התגלו חולדות שהגיעו כנראה דרך מערכת הביוב בשירותים שקיימים שם. במקלט בוצעה הדברה, וכנראה שכרגע יש במקלט פגרי חולדות. בעוד מס' ימים יבוא המדביר לפנות את הפגרים. היום בקש ממני אחד הדיירים לפתוח את דלת המקלט. פתחתי את המנעול ועמדתי מרחוק כי לא רציתי להתקרב . כשהשכן יצא, הוא יצא עם מזרון, שהסריח באופן נוראי(ריח של פגרים/שתן וכו'). אני לא התקרבתי ולא נגעתי בכלום, אבל רק נשמתי את הריח הנוראי שנדף מהמקלט ומהמזרון שהוצא. אותו שכן עלה במעלית עם המזרון, ואני עליתי אחריו לאחר מכן, והרחתי את הריח הנוראי בתוך המעלית . שאלתי היא האם אני יכולה להנזק/להדבק באיזה שהיא מחלה כתוצאה מנשימת הריח הנוראי של הפגרים ?

שלום הדר, למיטב ידיעתי חולדות יכולות להעביר מחלות בעקבות מגע ישיר איתן או עם הפרשות שלהן או ע"י עקיצת יתושים שנדבקו מהן. מחלות לא מועברות ע"י ריח בלבד, כך שאם לא נחשפת לחולדות עצמן אינני רואה מקום לדאגה.

מנהל פורום מחלות ריאה