בדיקת תיפקודו ריאה חולה במחלת nsip

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/08/2018 | 19:35 | מאת: דליה

יכול להסביר לי מה זה הפרעה רסטריקטיבית קלה בינונית . Dlco ירוד במידה בינונית. 70%kco מהחזוי

שלום, הפרעה בתפקודי ריאה מתחלקת לשתי קבוצות עיקריות: חסימתית ורסטרקטיבית. חסימתית, שיש מגבלה בתהליך הוצאת האוויר מהריאות במחלות כמו אסתמה. ורסטרקטיבית - הכוונה שיש מגבלה בנפח הריאותעצמן כמו במחלות פיברוטיות ביוינהן NSIP. ה DLCO וה KCO הם מדדי דיפוזיה שמראית את הפגיעה היחסית ביכולת הריאות לחמצן את הדם. אצלך כפי המתואר מדובר בהפרעה יחסית קלה.

28/08/2018 | 03:03 | מאת: דליה

תודה תודה.

מנהל פורום מחלות ריאה