בולה ריאתית בבסיס הריאה השמאלית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/06/2018 | 19:00 | מאת: אריאל

שלום רב בבדיקה ct ,אובחנה "בולה ריאתית בבסיס הריאה השמאלי עם רושם לניפוח יתר" רציתי לדעת מה המשמעות של ממצא זה ואלו בדיקות נוספות עליי לבצע, ה"בולה" אובחנה במהלך בדיקה שביצעתי למערכת דרכי השתן,לציין שאכן יש לי מעט קושי נשימתי ומידי פעם כאבים בחזה. המידע באינטרנט דל מאוד תודה

שלום, לרוב בולה שזו בועת אוויר בריאה אינה גורמת בעיות והיא ממצא מקרי. יש מצבים שבהם מדובר בבועה גדולה ואז יכולה להיות לזה השפעה על תפקודי הריאה. כמו-כן יש סיכון לדליפת אוויר מהבועה הזו בצוללנים. ממליץ לא להילחץ, לעשות בדיקת תפקודי ריאות ולהגיע עם הסיטי להערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה