אסתמה בילדים סיטורציה נמוכה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/06/2018 | 23:06 | מאת: שיראל

שלום רב , האם סיטורציה 96 בילדים נחשב לנמוך? האם יכול להעיד על אסתמה? איזה בדיקות ניתן לבצע בילדים בכדי לאבחן ? תודה מראש על המענה

שלום, סטורציה 96% היא תקינה. אסתמה מאבחנים לפי תלונות כמו קוצר נשימה וציפצופים בבדיקה פיזיקלית, עדיף לאחר בדיקת רופא ריאות ילדים.

15/06/2018 | 01:57 | מאת: שיראל

היא משתעלת מאוד חזק כבר שבוע לאחר מחלת חום שירדה לאחר שלושה ימים בבדיקת רופא ריאות ילדים אומר על פי תלונות נשמע שיש אסטמה אבל נתן שתי בדיקות דם ואמר על פי הבדיקות יהיה ניתן לדעת האם על סמך בדיקת דם ניתן לאבחן? לדבריו אין צפצופים

שלום, אין בדיקת דם ספציפית לאסתמה. לפעמים כשרואים תגובה אלרגית בבדיקות הדם כמו רמת אאוזינופילים או רמת IGE זה מסייע לאבחן.

שלום, אם כך, אני מקווה שהטיפול לאסתמה ישפר את השיעול תוך זמן קצר. רפואה שלמה

15/06/2018 | 10:27 | מאת: שיראל

תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה