שאלה בנושא אסתמה כיצד ניתן לדעת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/06/2018 | 19:57 | מאת: שיראל

שלום דר ידוע לי שאינך רופא ילדים ומדובר בפורום מבוגרים אל סומכת על דעתך ולכן מתייעצת יכול להיות שמאחר וגיליתי אסתמה אצלי מעט היפכונדרית אך שמתי לב לא מעט פעמים שביתי בת החמש מתנשמת בכבדות לא ממש אבל שומעים את הנשימות בעיקר שהיא מקוררת מלבד זאת לוקחת לא מעט נשימות עמוקות פעם אחת עשיתי אינהלציה שהיה ממש התקררות חזקה ועזר לה האם יכול להיות שהיא עם סימנים לאסתמה ? איך מאבחנים בילדים תודה על המענה

03/06/2018 | 20:05 | מאת: שיראל

לפעמים גם מתוך שינה שמתי לב שהיא לוקחת נשימות עמוקות ובדרך כלל מאוד רגישה בעונות מעבר שיעול וכד

שלום, לא נראה לי שזה בעייתי או דורש התייחסות מיוחדת.

03/06/2018 | 20:53 | מאת: שיראל

תודה רבה על המענה והתשובות המרגיעות שבוע טוב

שלום רב, אכן, יותר קשה לאבחן ילדים בגלל שאי אפשר לבצע בקלות תפקודי נשימה ולעיתים הם סובלים מזיהומים וירלים של דרכי הנשימה פעם אחר פעם ולא מדובר באסתמה. האבחנה מבוססת בעיקר על סיפור מתאים ובדיקה גופנית. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ובשלב הבא במידת הצורך עם רופא ריאות ילדים.

12/06/2018 | 18:03 | מאת: שיראל

בהמשך לשאלות קודמות האם סיטורציה 96 אצל ילדים זה תקין? או שמעט נמוך

מנהל פורום מחלות ריאה