גורמי הדבקה/ גורמים סביבתיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/05/2018 | 03:33 | מאת: דלקת ריאה בבני משפחה

שלום רב, בחודש וחצי האחרונים שניים מילדיי ובעלי חלו בדלקת ריאות חיידקית (עפ הרופאים). הם חלו בהפרשים של שבועיים חודש זה מזו. אשמח לדעת האם הגיוני שמדובר בהדבקה (ודגירה כל-כך ארוכה), או שמא מדובר בגורם סביבתי ויש מקור שעלול להפיץ את החיידק/ וירוס בתוך הבית. במידה וכך הדבר אודה לרעיונות מהיכן ניתן להידבק. תודה מראש.

שלום, קשה לדעת, לרוב ההדבקה היא מאדם לאדם תוך מספר ימים אבל יש חיידקים שתקופת הדגירה שלהם ארוכה יותר ויכולה להימשך מספר שבועות. ככלל יש להשתדל להימנע מלהשתעל ולהתעטש אחד על השני, לשטוף ידיים ולשמור על סביבה מאווררת.

מנהל פורום מחלות ריאה