תוצאות צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/05/2018 | 20:27 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 58. עשיתי היום צילום חזה וצלעות בעקבות כאבים בצד שמאל לאחר מכה שקבלתי. בצילום לא היו ממצאים לשבר, אבל יש ממצא אחר בצד ימין התוצאות הן: אין סימן לשבר אין עדות לפתולוגיה גרמית מודגם מוקד קטן מושלך על צלע 9 מימין. חשוד לקשרית ריאתית. הופניתי לפולמונולוג להמשך בירור, אך עד אז, הייתי שמחה לדעת עד כמה יש מקום לדאגה. האם זה סימן לסרטן? אני בחרדה נוראית. מעשנת שנים רבות. אציין גם כי לפני כ-4 שנים קיבלתי מכה קשה בצלעות בצד ימין, שהחלימה רק כעבור כחודש. אין לי מושג אם יש קשר לממצא. תודות.

שלום, הצילום מעלה חשד שיש נקודה בריאות שדורשת בירור. יתכן שבסופו של דבר לא תמצא בכלל נקודה כזו וגם אם כן היא יכולה להיות שפירה ולא מסוכנת. בכל מקרה נראה לי שאין מנוס מלבצע סיטי חזה כדי לראות יותר טוב במה מדובר ואי אפשר להסתפק בצילום חזה בלבד.

מנהל פורום מחלות ריאה