שילוב יעיל של משאפים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/04/2018 | 06:52 | מאת: חיים

שלום דקטור אני חולה אמפיזמה קל תיפקוד של כ 64 אחוז ..שאלתי האם השילוב הטוב והיעיל הוא משאף אנורו פעם ביום ומשאף סטרייד דיסקוס. 50/500גם פעם ביום הוא היעיל ביותר ? תודה

שלום, אנורו שילוב טוב, ניתן פעם ביום אבל מאושר לחולים עם תפקוד מתחת ל 60%. סרטייד גם תרופה טובה, המינון שלה פעמיים ליום. בחירת המשאף הנכון או השילוב הנכון קשורה לדרגת חסימת האוויר, הקושי הנשימתי שמתבטא בתלונות ומספר ההחמרות. כל מקרה לגופו.

מנהל פורום מחלות ריאה