מצב לאחר דלקת ריאות ודלקת בדרכי הנשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/04/2018 | 20:16 | מאת: אורן

שלום ד"ר! שואל עבור אימי (בת 66). לפני קרוב ל-3 שנים לאחר דלקת ריאות ביצעה ct ריאות בשל הצללה לא ברורה בצילום. לא היו ממצאים מיוחדים מלבד קשריות "בנאליות" - כך לדברי רופא ריאות. לפני כחודשיים וחצי טופלה באנטיביוטיקה בשל דלקת ריאות. צילום במוקד הראה תסנינים כתמיים באונה תחתונה. קרוב לחודש אחרי לרוע המזל אובחנה במוקד עם דלקת בדרכי הנשימה העליונות. בוצע צילום חזה שוב שהראה הקטנה בהצצלות מהצילום הקודם. בשל הדלקת בדרכי הנשימה ודה-סטורציות אושפזה מספר ימים בבית חולים. טופלה באנטיביוטיקה וסטרואידים. שיפור קליני ניכר. צילום חזה שבוצע בבית החולים פורש כתקין. לפי ההמלצה בשחרור מהאשפוז הגענו לרופא ריאות בקופת החולים. ביצענו בדיקת תפקודי ריאה וגם צילום חזה לביקורת. מהצילום עולה שההצללות הכתמיות לא נספגו לגמרי אותו מצב מהצילום האחרון במוקד (רופא הריאות כינה את זה בשם "לכלוכיטיס"). כמו-כן, צוין כי בצילום צדדי בלבד נראית הצללה מוארכת - נוזל מתורמל? תמט? רופא הריאות בסיכומו של דבר אמר שלא מדובר בממצאים דרמטיים אבל מקובל לבצע ct חזה. הבדיקה בוצעה אך עדיין אין פענוח. אני סקרן ואף מעט מודאג. יכול להיות שלא תהיה ספיגה מוחלטת של תסנינים? מה הסיכוי לפי תיאור הממצאים שיהיה מדובר בממאירות? תודה מראש.

08/04/2018 | 21:05 | מאת: אורן

..

שלום, אני מבין את הסקרנות והדאגה שלך. מניסיוני, במחלות דלקתיות כשהמטופל מרגיש יותר טוב זה סימן שהמחלה חולפת ואפשר להיות רגועים, לפעמים הסימנים בצילום נשארים מספר שבועות לאחר ההרגשה הטובה ובמיוחד בסיטי שהיא בדיקה רגישה יותר. גם אם ישנם שרידים של זיהום שייראו בסיטי זה לא אומר שיש מחלה אחרת מסוכנת וקרוב לודאי שגם סימנים אלה ייעלמו עם הזמן.

11/04/2018 | 10:39 | מאת: אורן

.

מנהל פורום מחלות ריאה