תפקודי ריאה במאמץ ובמנוחה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/01/2018 | 23:40 | מאת: רעות

דר יקר בני בן 17 ומילדות אלרגי לאבק ולצמחייה ועם צפצופים וליחה וקוצר בא והולך. לאחר שביצע תפקודי ריאה במנוחה ובמאמץ, התבשרנו שהבדיקה תקינה. בערך 40 דק. לאחר הבדיקה לאחר שעזבנו את המקום, החל לחוש ברע להשתעל ולהתקשות בנשימה וכך גם 3 ימים אחרי הבדיקה. כיצד זה יתכן שכל זה קרה רק לאחר הבדיקה בטווח זמן? האם יכול להיות שנבצע שוב תפקודי ריאות והתוצאות יהיו אחרות? תודה רבה!

שלום, באסתמה הרבה פעמים התלונות מגיעות לאחר המאמץ ולא בזמן המאמץ. לפיכך הבדיקה החוזרת של תפקודי הריאות נעשית כעשר דקות לאחר המאמץ. יתכן שהתגובה במקרה שלכם התרחשה מאוחר יותר למרות שזה לא שכיח. הייתי מציע לבקש בדיקת תגר מטכולין שרגישה יותר לאבחנה של אסתמה.

מנהל פורום מחלות ריאה