הקטנת ריאה אחת כתוצאה מלחץ סעפתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/12/2017 | 19:34 | מאת: עמי

שלום, אשתי קיבלה היום חוות דעת ממומחית טובה ביותר בכירורגיה מבי"ח הדסה על רקע קצת קשיי נשימה ואולטרסאונד חזה שעברה ומראה כי ריאה אחת מוקצרת בגלל לחץ מהסרעפת. בחוות דעת ראשונית של כירורג (ממכבי) הוא חשב שמדובר בהרניה סרעפתית שהרימה לה את הסרעפת לכוון הריאה. אבל היום כאמור אמרה לה הכירורגית כי כתוצאה מתרומת כליה (לאחיה) לפני כשנתיים באותו מקום- הסרעפת קיבלה עיוות ועלתה לכוון הריאה. היא ראתה גם חלק מרקמת ריאה בחלק התחתון שהתנוונה. היא היפנתה אותה לרופא/ת ריאות. שאלתי, בשם אישתי, האם דבר זה יכול להחריף והאם זה דחוף לטיפול מיידי? האם יש טיפול לנושא? תודה, עמי

שלום, א. בהחלט יכול להיות שהממצאים קשורים לניתוח. ב. לא נראה כי מדובר בדבר דחוף מאחר שכל הסיפור נמשך זמן רב ולפי מה שאתה מתאר התלונות אינן משמעותיות. ג. ישנם טיפולים שקשורים בתיקון הסרעפת ומתיחתה, מדובר בניתוחים המבוצעים ע"י כירורג חזה אבל לרוב נעשים רק כשיש בעיה קשה בנשימה וירידה בתפקודי ריאות. ד. כדאי להשלים בדיקת תפקודי ריאות מלאים וסיטי חזה לאיפיון מדוייק של הבעיה.

מנהל פורום מחלות ריאה