שאלות בנוגע לרמת חמצן וCO2 בדם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/12/2017 | 07:58 | מאת: בן

שלום ד"ר , 1. רציתי לדעת מה היא רמת חמצן נמוכה במהלך השינה שמצריכה טיפול ? 2. האם ירידה ברמת חמצן מתחת לרמה התקינה מובילה תמיד לעליה בC02 או יכול להיות שהCO2 עולה לרמות גבוהות והחמצן עדיין נשאר ברמה תקינה? אודה לך אם תשיב לשאלותיי, תודה.

שלום, 1. מקובל שסטורציה מתחת ל 88% במשך 5 דקות בזמן שינה מהווה סיבה לטיפול בחמצן. 2. התשובה היא לא תמיד. יש שני מרכיבים קשורים בנשימה: חימצון ואיוורור. החימצון קובע את רמת החמצן והאיוורור את פינוי הפחמן הדו-חמצני. יכולה להיות עלייה בפחמן בנוכחות רמת חמצן תקינה במיוחד בחולים שמטופלים בחמצן, אולם כשיש בעייה קשה באיוורור גם החימצון נפגע.

מנהל פורום מחלות ריאה