בדיקה חשודה בסטטוסקופ

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/03/2015 | 15:37 | מאת: מישהי

שלום, הגעתי לבדיקה אצל רופא עם חום נמוך שנמשך מספר ימים ושיעול. לאחר סדרת שאלות הגיעה הבדיקה בסטטוסקופ. הרופא הניח את הסטטוסקופ על החולצה - הרים את הסוודר, אך הקשיב דרך הגופייה - גם בגב, וגם בחזית - בשלב הזה ביקש לנשום דרך הפה. בנוסף הוא הניח את הסטטוסקופ מתחת לשד בצד שמאל, תוך כדי שהוא אוחז בשד ומרים אותו (לכאורה כדי להקשיב מתחתיו) - בשלב הזה ביקש שלא לנשום. האם זוהי התנהלות תקינה? האם ניתן להשתמש בסטטוסקופ כשהוא מונח על הבגד? האם נחוץ לגעת בחזה ולהסיטו, כדי להקשיב ללב מתחתיו? תודה

שלום, 1. סה"כ ההתנהלות נראית לי סבירה. 2. ניתן לשמוע עם סטטוסקופ גם כשהוא מונח על בגד אולם כמובן שומעים פחות, כלומר הבדיקה אינה מיטבית. 3. לעיתים הסטת השד יכולה לעזור לשמוע טוב יותר את קולות הלב בנקודה מסוימת. במקרה שיש לך ספק לגבי אופן הבדיקה להבא אפשר לבקש מהרופא להסביר לך מה הוא עושה ולמה.

מנהל פורום מחלות ריאה