לקיחת פרדיניזון מינון נכון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/09/2017 | 22:12 | מאת: אביב

שלום, השאלה שלי בנוגע לשיעול שיש לי כבר כ 3 חודשים, הרופא ריאות ראה שיש לי גירוי בדרכי הנשימה, ונתן לי פרדינזון ל 9 ימים, אמר לי לקחת 2 כדורים כל יום למשך 4 יום, ו5 ימים כל יום כדור, השאלה אם זה יפתור את הבעיה ? הכדור מזיק ?

שלום אני לא יודע אם זה יפתור את הבעיה אבל מקובל לנסות את הטיפול הזה לזמן קצר במקרה של שיעול ממושך. אכן, יש נזק בפרדניזון אולם עיקר הנזק הוא בשימוש ממושך ולא בטיפול של מספר ימים כפי שהומלץ לך.

מנהל פורום מחלות ריאה