יתר לחץ ריאתי 33+ ראפ באקו(לחץ ריאתי 38)

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/05/2012 | 00:06 | מאת: שני

שלום , בת 36 בעקבות כאבים בחזה ודפיקות לב מואצות ביצעתי בדיקת אקו לב: שתוצאותיה יתר לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה וכן אי ספיקה קלה טרקוספידלית ומיטרלית -MILD TR ,MILD MR וכן כיפוף קל של שני העלים של המסתם המיטרלי (סוף סיסטולי). האם בדיקות אלו תקינות ? האם דרושות המשך מעקב / בדיקות נוספות לאיתור הבעיה? אם כן איך אפשר לרפא זאת ? אודה לתשובתך תודה שני

03/05/2012 | 09:04 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

יתר לחץ הדם הריאתי הוא בדרגה קלה אולם דורש מעקב משותף הן על ידי מרפאת מסתמים במכון הלב והן על ידי רופא ריאות על מנת להתרשם מחומרת המגבלה הגופנית הנגרמת. http://www.doctors.co.il/dr-43805

מנהל פורום מחלות ריאה