חיסון נגד דלקת ריאות PREVENAR 13

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/07/2017 | 13:56 | מאת: גרימד

שלום, אני בן 70 ומאובחן שנים רבות במחלת ריאות כרונית, מטופל ומאוזן. לפי המלצת רופא מומחה קיבלתי היום חיסון PREVENAR 13.( לפני 8 שנים קיבלתי חיסון רגיל נגד דלקת ריאות) רופאת המשפחה שלי, אמרה לי שעלי לקבל בעוד 8 שבועות, אחרי החיסון של היום, חיסון רגיל נגד דלקת ריאות. דבר שלא הוזכר ע"י הרופא המומחה. האם זה נהוג ונחוץ לפי פרוטוקול כלשהו? תודה

שלום רב, רופאת המשפחה צודקת. החיסונים משלימים זה את זה ובצורה שהיא המליצה אתה מקבל את ההגנה הטובה ביותר.

מנהל פורום מחלות ריאה