התייעצות לגבי הוצאת שתלים גדולים מידי

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

05/07/2019 | 21:58 | מאת: מורן

שלום רב, לפני 8 שנים, בגיל 21 עשיתי הגדלת חזה. לפני הניתוח החזה שלי היה A מלא. הרופא החליט להכניס 400 צד אחד 420 צד שני - אז הייתי חסרת דעה והלכתי אחרי הניסיון של הרופא. מאז אותו ניתוח אני סובלת מחוסר חיבור למראה החזה וכן חוסר נוחות תמידי בצד שמאל. אחרי שיקולים רבים החלטתי שאני צריכה לחזור לחזה הקודם שלי. הייתי אצל מנתחת פוטנציאלית ונאמר לי שמכיוון שהשתל גדול מידי, כניראה רקמת השד המעטה שהייתה לי "נמעכה" וכמעט איננה ולכן כאשר אוציא את השתלים, רק אחרי שנה אפשר יהיה להבין לאן אפשר להמשיך - ניתוח המשך להסרת עור עודף או הכנסת שתלים קטנים יותר. המטרה שלי היא להימנע מהכנסת שתלים, אני לא רוצה אותם בגוף שלי, רק המחשבה שכניראה אני אצטרך לעבור את הניתוח שוב בעוד 10-15 שנים מכניסה אותי לחרדות. אני לא רוצה להכניס את עצמי לניתוחים מיותרים. 1. האם אחרי 8 שנים קיים סיכוי שרקמת השד תחזור לעצמה ויחד עם ניתוח משקם להמנע משתלים? 2. האם ניתן לעשות סריקה CT/MRI כדי לראות מה הולך שם ואז להחליט? 2. האם יש לי סיכוי להשתמש בשומן עצמי? (הרופאה אמרה שלא, אבל חשוב לי לשמוע חוות דעת נוספת זאת מכיוון שאני מתקשה לסמוך על רופאים אחרי שהאחרון שניתח אותי הכניס לי שתלים לא פרופורציונלים לגופי). נתונים נוספים: רווקה (ידועה בציבור - יש בן זוג אשר שותף מלא להחלטה) ללא ילדים (מתכננת בעתיד) , 1.62, שוקלת 49-50 אוכלת מאוזן, מקפידה על פעילות גופנית 2-3 ימים בשבוע ושותה 2.5-3 ליטר מים ביום.

הי מורן. את מתארת מצב שבו נתקלים נשים אשר עשו הגדלת חזה והחליטו להוציא את השתלים בגלל מגוון סיבות. חשוב לזכור את העיקרון שכאשר מגדילים חזה הדבר משול להכנסת מותחן/בלון תחת הרקמה, דבר שגורם למתיחה של העור והרקמה מעל השתל לעיתיםצבכזו ידה שלאציוכל לשוב למצבו המקורי טרם הניתוח. וכעת מענה ספציפי לשאלותייך. 1. את צעירה ולכן איכות העור לרוב טובה, יש סיכוי כי העור יחזור ויתכווץ למצב סביר, מצב בו תחיי בשלום עם התוצאה. עם זאת, השתלים גדולים מעט כפי שתיארת ולכן אם את רואה סימני מתיחה על חלק מעור השד, ייתכן כי חזרה מלאה למצב הקודם אינה אפשרית ניתוח משקם כפי שתיארת מדבר על כריתת עודפי העור שיוותרו כלומר צלקת העלולה להיות סביב העטרה והחלק התחתון של השד. אך שוב, כל מקרה לגופו. 2. אם השד לא שינה את צורתו לאחרונה ואין חשד לקרע או דלף, בדיקה גופנית , עם אפשרות לבדיקת אולטרא סאונד יכולה להספיק בהדגמת שלמות השתל. בדיקת הבחירה לשלמות השתל הינה MRI, אך איני רואה צורך בכך אם מדובר רק בבדיקה שגרתית. לגבי קבלת החלטה לאחר ביצוע בדיקה, נשמע כי הינך מכוונת מטרה להוציאם בכל מקרה ולכן ביצוע בדיקה מורכבת יכולה להיות מיותרת. 3. לפי הנתונים שנתת, הינך עם BMI 19. לרוב מתקשים למצוא מספיק שומן כדי למלא בו חלק מהחסר לאחר הוצאת השתלים. אך יש לבצע בדיקה כדי לאשש את זה. לבסוף אומר כי הכירורגים הפלסטים ובארץ רובם המכריע חברים באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית, אמונים על בטיחות המטופל מקצועיות ושקיפות מלאה, מקווה כי בטחונך במנתחים ישתקם ותבחרי במנתח בו תוכלי לסמוך. בהצלחה דר יואב ארוש

07/07/2019 | 18:23 | מאת: מורן

אני מודה לך על תשובתך המלאה, אני מעריכה את זה מאוד.

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה