דימות השד בשאלה של קרע שתל

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

30/06/2019 | 12:36 | מאת: אלונה

ד"ר ארוש שלום רב, בשאלה של קרע בשתל סיליקון - האם ישנו יתרון בבדיקת MRI עם חומר ניגוד (גדוליניום) אל מול MRI ללא הזרקת חומר ניגוד ? ניסיתי לקבוע בדיקה ונאמר שלי שאני חייבת לעבור את הבדיקה עם הזרקת גדוליניום - ומאוד הייתי רוצה להמנע מכך. אם כן - היכן וכיצד ניתן לבצע ? גם באופן פרטי. חוות דעתך בנושא תעזור לי מאוד. תודה

הי אלונה. תודה על השאלה החשובה. ובכן, mri נחשבת לבדיקת הבחירה כאשר מעונינים להדגים קרע בשתלים. Mri ללא חומר ניגוד מספיק בהחלט להדגים את שלמות השתל. כאשר מזריקים גדוליניום, ניתן להדגים גם את מבנה השד יותר טוב וכך משמש ככלי עזר או כלי משלים להדגמת ממאירות חלילה.אני משער כי הרופא ששלח לבדיקה מעונין להדגים את שני המיבנים, השתל, ואת רקמת השד שלך ולכן אני משער ביקש בדיקה עם חומר ניגוד. את הבדיקה ניתן כמובן לבצע דרך קופת חוחים, הדבר עלול לקחת זמן. באופן פרטי, תלוי בקופת החולים, ניתן להשיג התחייבות למכון מור מאר לדוגמה או מרכזים פרטיים אחרים בהם קיים מכשיר mri. מקווה שעזרתי בברכה ד'ר יואב ארוש

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה