האם קיים חשש לסיבוך גם לאחר 6 שנים?

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

09/04/2019 | 18:39 | מאת: חן

בת 30. עברתי לפני 6 שנים ניתוח אסימטריה ללא תופעות לוואי כלל. בימים האחרונים החלו כאבים בצד שמאל בעיקר מעל השד. כאבים המזכירים כאבי לחץ/מכה אך משזה נמשך כבר מספר ימים קבעתי תור לרופאת משפחה כדי לבדוק תחילה האם מדובר בדלקת והאם מקור הכאבים מגיע מבית החזה. אציין שאין שינוי במרקם והצורה, אך ישנה נפיחות קלה מעל השד. בינתיים אני מלאת חששות ופחדים ותוהה האם גם לאחר 6 שנים תיתכן הווצרות קופסית סביב השתל?

הי חן נפיחות בשד המכיל שתלים הינה סיבה לבירור. על פי תיאורך יש מקום לביצוע בדיקת על קול בתור התחלה אשר תדגים את האזור וגם את השתלים ותוכל לתת אינדיקציה לשלמותם. לא ניתן לשלול תחילתה של היווצרות קופסית גם אחרי זמן רב לאחר הניתוח. לדעתי יש מקום לפנות לרופא המנתח לבדיקה מכוונת ולקבל את חוות דעתו. בברכה ד"ר יואב ארוש

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה