רקמות שדדדדדדדד ?????

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

24/02/2019 | 09:51 | מאת: יעל

שמעתי שבמידה ומוציאים שתלים עם הקופסית( ללא הכנסת שתלים רק הוצאה) יש אפשרות לגרום לטראומה ברקמות וזה מעלה סיכוי לגידול שד? יש בזה משהו נכון?

הי יעל. לעיתים כאשר ישנה קפסולה מעובה ביותר סביב השתלים הגורמת לעיוות בשד, יש צורך בהוצאת השתל ביחד עם הקפסולה. באם הקפסולה דקה , כמו ברוב המיקרים, כאשר מוציאים שתלים אין כלל צורך להסיר את הקפסולה. הוצאת הקפסולה עלולה להגביר את הסיכון לדימום לאחר הניתוח משום שהיא מוקפת כלי דם רבים ולכן יש צורך בבקרת דימום קפדנית ולעיתים השארת נקז למספר ימים. אין הוכחות כלל כי הוצאת הקפסולה אינה מגבירה סיכון להיווצרות סרטן שד! בברכה ד"ר יואב ארוש

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה