השמנה לאחר ניתוח הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

19/01/2019 | 15:51 | מאת: אופיר גורן

אני עשיתתי ניתוח הגדלת חזה לפני כ 3 שנים . ולפני שנה עשיתי ניתוח להחלפת השתלים לאחר שקיבלתי מכה והצטברו נוזלים והיה חשש לקרע בשתל . מאז הניתוח השני עברה שנה וחצי , ולאחרונה עליתי במשקל בצורה מאוד דרסטית קרוב ל 15 קילו במעט זמן , החזה לאחרונה התחיל לכאוב לי בעיקר בצד שמאל , נפיחות , אדמומיות ורגישות גדולה בפטמה , רציתי לשאול האם זה יכול להיות קשור להשמה ? האם זה יכול להראות על משהו שקרה לשתל או רק רגישות בשל כךך שהשד גדל בגלל ההשמנה ? תודה מראש :)

הי אופיר. לא ציינת באיזה שד היתה בעיה בניתוח הראשון. תיאור מצב שד שמאל, נפיחות, אודם ורגישות בפטמה אינם לרוב חלק מסימנים של עלייה במשקל. לדעתי יש לבצע מספר בדיקות: בדיקת כירורג שד ביצוע בדיקת US אשר יכול להדגים הצטברות נוזלים ואף דלף או קרע בשד. (למרות שבדיקת הבחירה בכזה מקרה הינה MRI, אך ניתן לקבל לרוב מידע מספק מבדיקת US) לאחר ביצוע הבדיקות הנ"ל יש להיוועץ גם עם הרופא המנתח לבדיקה והמשך טיפול מקווה שתסיימי את הבירור במהירות. ד"ר יואב ארוש

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה