חשד לפוליציטמיה וורה חייב עזרה דחוף!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

16/12/2013 | 22:38 | מאת: חתיך

ערב טוב נער כבן 17 עם ערכי המוגלובין גבוהים בממוצע 17.6 גם לאחר הקזות נצפת ירידה ועליייה מיידית.. בבדיקת jak 2 הממצאים הם:שלילי וע"כ השאלה שלי האם יכול להיות פוליציטמיה וורה כאשר jak2 שלילי? בנוסף ערכי אריתרופואיטין תקינים אך ברף התחתון של הנורמה, ברזל היה בדר"כ גבוהה מערכי הנורמה אךבבדיקת דם האחרונה נראתה ירידה דרסטית ברמת/כמות הברזל בדם ערך:60.8 האם אני צריך להיות מודאג ולרוץ להמטולוג המטפל פרופ' אהרון פוליאק (אם זה אומר לך משהו)?? האם יש לך אבחנה כללית או עוד שאלות ממש אשמח לשמוע ממך... המשך שבוע מצויו

שלום ראשית רצוי לחזור להמטולוג מטפל אך לא בדחיפות... שנית יש מקום להמשך מעקב ובירור המטולוגי לסיבות לפוליציטמיה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים