אנמיה

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

20/11/2013 | 16:43 | מאת: נועה

שלום, אני בת 20, יש לי חוסר בברזל. הרופאה נתנה לי לקחת למשך שלושה חודשים פרוגרד פוליק פעם ביום. אני מתכוונת לקחת אותו כל יום בערב, שאלתי היא- האם עדיף לבלוע אותו לפני או אחרי הארוחה? ומה כדאי לאכול סמוך אליו, ממה להימנע לאכול בסמוך אליו? (וכמה זמן לחכות) תודה רבה! נועה

שלום השאלה שלך מאד חשובה. לקיחת ברזל לא נכונה עלולה לפגוע מאד בספיגה שלו רצוי לקחת את התרופה ללא מזון בכדי לשפר את בספיגה אולם במידה ויש כאבי בטן ניתן לקחת עם הארוחה רצוי מאד מאד להמתין בשעתיים בין לקיחת הברזל ולבין מזון חלבי. כמו כן רצןי להמנע משתיית תה במקביל. רצוי מאד לשלב עם פירות/מיצוי פירות במיוחד כאילו העשירים בויטמיןC. דרור

25/11/2013 | 02:12 | מאת: נועה

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים