בדיקות דם לילדה

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

07/10/2013 | 20:35 | מאת: נטע

בתי בת 14 חודשים עשתה לאחרונה בדיקות דם שתוצאותיה: פריטין-23.0, IGA-117 (מעל הנורמה), גלוקוז תקין, אוריאה תקין, ברזל-30 (מתחת לנורמה), בילירובין כללי- 0.2 (מתחת לנורמה), קריאטנין-0.27 (מתחת לנורמה), תפקודי כבד תקינים, המוגלובין תקין (11.0), LUC%-6.3 (מעל הנורמה), HYPO%- 29.9 (מעל הנורמה) POIKILOCYTOSIS-DIF-++, LYMPHOCYTES %-DIF-43.1, כל שאר הערכים שלא מוזכרים-יצאו תקינים. לוקחת תוסף ברזל כל יום 6 טיפות של פרי-קאר של מכבי. מה משמעות בדיקות הדם ואיך צריך להתייחס אליהן?

שלום הבדיקות הנ"ל תקינות ומתאימות לילדה בגיל זה. לדוגמה הקראטין (מדד לתפקוד כליתי) תקין לחלוטין ומעולה שהוא בערך כזה נמוך. לגבי צורך בברזל חשוב לי לקבל תוצאות ספירת דם רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים